På ett tåg mot Jönköping

 
Eftersom de är lite små krångligt att ladda upp bild här från mobilen så nöjer jag mig med att jag fick in en bild.
i alla fall så sitter jag för tillfället på ett Östergötland pendeltåg på väg till Nässjö c där jag kommer bli uppmött av en kompis, vilket ska bli superkul. 
 
på tal om ingenting.. Jag bränns snart av elementet som är bredvid mig känns det som, ite riktigt så farligt är det men de är riktigt varmt, åt andra sidan slipper jag frysa. 
 
Egentligen har jag riktigt tråkigt men jag har lyxat till det med nya hörlurar i "för sen julklapp från mig själv" eftersom mina andra gula scullycandy jib hörlurar gick sönder i förrgår.. Så nu har jag ett par scullycandy jib blåa.
 
Aja, ska väl fortsätta att lyssna på musiken nu och kolla landskapet här nere som för den delen är platt.. 
 
Nyårskramar
Aina

 
 

Förberedelser inför julafton

Dagen innan julafton.
Skönt att för en gång slippa känna stress, de är väl fördelen med att va singel och jobba julafton? Har inte ett enda måste.. Eller nu ljuger jag lite, hade ett måste att klä granen och som tur har pappa hittat en gran, mer om de i nästa inlägg :)

Här är vad jag har gjort under idag. 
Jag har hjälpt mormor att julstäda. Jag var till mamma och hennes sambo och åt lite julbord och pratade och umgicks. Jag har vart ut i de kalla vädret och fotat solen, såna saker. Bara tagit det lugnt. 

Här dricker mamma och jag expresso kaffe, vilket var gottHär sitter "lilla knä hunden" Lukas i mattes knä

Julmat


Julstjärnor både som blomma och som efterrätt, mammas julstjärnor är goda!


Tror att vinglögg inte är något för mig.


Mormor klär sin "gran"

Tog friheten och gick ut en snabbis hos mormor för att fotografera lite smått, länge sen de var fint väder med sol och saker.
 
Det var väl lite bilder för denna gången, mer bilder imorgon när de varit julafton och så :) 

                                                   Många julkramar från min Aina

Förberedelser inför julveckan

(De är trots allt julafton nu på Åland och ny vecka) Förra veckan så var en vecka man pysslade mycket, i alla fall jag. Förutom jobb så blev de försöka fixa egna gjorda julklappar och sådana saker. Eftersom jag älskar att pyssla så blev de lite sånt med. Nu kanske jag inte ska avslöja sakerna jag gjorde, minns knappt hälften ändå så.. Men här kommer det lite bilder :)
Julkramar
Aina

Vart tog solen vägen?

Klockan är dryga 14:34 och jag kom nyligen in från en liten en timmes promenad i snö och ännu mer snö. 
Jag gillar snö men vart försvann solen? En liten stråle skulle väl bara kunna visa sig? Här är lite bilder från dagens promenad, eftersom de känns så grått ute just nu får man leta upp saker och ting som inte är gråa. Hittade dessutom lite julkort i brevlådan på vägen hem, de är roligt! 

Julkramar
Aina

Hej då OK dockan i kalle ankas jul..

Denna bild nedan för får en att tänka till en aningen.. Att det i världen är svält, brist på rent vatten, krig, naturkatastrofer och en massa andra hemskheter men i Sverige så bråkar de om att pepparkaks gubbarna i lucia tåg är rasistiska och måste därför tas bort..  
De tjafsas också om att SVTs julkalender "tar fram barns onda sida" och sådant. 
Min första tanke leder till.. "de har förmycket fritid", jag kan utveckla det lite, alltså att söka fel som att en julkalender tar fram barnens onda sida känns bara så onödigt. De kanske inte är julkalendern i sig själv som får det utan allt annat som står på internet och allt man kan söka på? 

Det påminner mig lite om nått år sedan, då det var en stor mjölk-debatt om mellanmjölken och smöret i skolor och förskolor, då de högre hönsen som bestämmer saker och ting tyckte att "NEJ NU, måste vi ta bort mellanmjölken för de gör barnen i Sverige feta." 
Min första tanken är i stil med: Är de så dumma att de tror att det är mellanmjölken i skolan som gör barnen feta? De kan kanske bero på andra saker så som fel kost hemma, tillgång till affärer och går och köper sig godis och andra onyttigheter? Eller att barnen nuförtiden rör sig mindre? NEJNEJ, utan det är mjölkens fel.. Hör själva på hur det låter.. Vill bara ställa mig och skrika att de är inte mjölkens fel!
Skulle inte ens vilja påstå att de bidrar till förmycket energi till barnen.. 
Det är samma sak med pepparkaks-debatten eller julkalenders-debatten.. En annan stor debatt fråga är Varför tas OK dockan (den mörkhyade dockan) i Kalle Anka bort eller den gröna gubben med långt vitt skägg och en liten svart hatt? 
Dettas är inte SVTs fel utan det har disney bestämt att de skall ta bort dessa två figurer eftersom de är "rasistiska" mot mörkhyade och judar. 
ÄNNU en löjlig diskuation enligt mig. Okey, jag kan hålla med om att det borde vara mer jämnt i världen, de ska inte handla om vilket land du kommer ifrån eller vilken hudfärg du har men de känns ännu mer rasistiskt att ta bort dessa två figurer helt och hållet. Som en spark i baken; "Nej, du får inte vara med för i denna film för här får bara vita vara med i".. 
Man blir inte riktigt klokt. 

 
Jag fick bara lite lust att skriva av mig om vad jag tycker, men alla tycker olika och de respekterar jag.
 


Julkramar
Aina

Kvalitets tid med pappa

Allting började i Fredags då pappa och jag umgicks hela 5 timmar på raken. Annars brukar de va att jag håller till på mitt rum medans han sitter i vardagsrummet och kollar tv. 

Även fast vi bråkar mycket var de roligt att umgås med pappa, även fast jag lyckades bara med ett bröd och han 75 så var de ändå trevligt, han inspererar mig till att bli något jag vill och han har gett mig en super bra affärs ide som man kanske nån gång i tiden skulle ta tag i, men först behöver jag i så fall ta ett lastbilskort +tungt släp ^^

Vi har i alla fall bakat 76 hemvete kakor till julmarknaden som hölls igår på furuling i Geta, inte för att de kom så mycket folk och julstämningen inte riktigt var där så var det ändå mysigt att träffa vänner och bekanta.


Här är lite bilder från när pappa och jag bakade hemvete bröd samt en liten bild från julmarknaden. 

 
Julkramar 
Aina

Hejsan vinterland

Hej mitt vinterland nu är jag här
Och vinter håll i dig
Nu blinkar stugans ljus mot mig
I mitt vita vinterland I mitt vita vinterland


Den låten har jag fått på huvudet.. Den låter fint i mitt huvud.. :) 

Idag är det lördag och jag tog sovmorgon eftersom jag va ledig, diskade som jag lovade pappa att jag skulle göra, jag städade även lite smått men sen kikade solen fram bakom molnen så fattade kameran och sprang ut i snön och fotograferade. 
Fotograferade/pulsade i snön i ca en timme och var långt ifrån klar med min promenad, dock avbröts promenaden av att jag blev inringd på jobb. Så jag kom hem från jobb för ca 1,5 timme sedan och nu har jag äntligen helg och nu kommer det lite bilder från idag. 


 
 
Julkramar
Aina

Skrivbordet fick ett ansiktslyft

Eftersom skrivbordet var kaos och jag har tråkigt har jag gett det ett litet ansiktslyft, ny frisk utsida och ett redigare inre.. :) 


Före: Lite kaos..


Efter: färglada retro lådor samt ett redigare skrivbort senare.. 
 
 
Jag är nöjd. 
 
Julkramar
Aina

Dunderfart utan dunderhonung?

Vintern har kommit med dunderfart.
Förra onsdagen kom jag hem från stockholm efter att ha hämtat mina absolut sista saker ifrån rummet jag bodde i. Kom hem på dagen och på kvällen började det snöa och de har väl mer eller mindre snöat tills igår och idag var de lite uppehåll med snöandet och blåsandet, vilket är egentligen riktigt skönt.

Visst, man kan ju önska att de inte kommer snö, men de tillhör vintern och vill man så gärna slippa snön kan man åka till varmare ställen, de hjälper inte direkt att klaga på att de snöar, att de blåser eller liknande saker, de är inte så att himmelen kommer lyssna på oss i alla fall. 
 
Så på senaste tiden har jag sökt jobb och liknande, jag söker jobb ännu men jag är lärling på ett ålderdomshem och jag har insett att det är trevligt och roligt att jobba med andra människor, vilket gör att de är svårare och veta vad jag vill i framtiden.. 
 
Men i alla fall, idag blev jag bjuden på glögg till Ulla och Jannes stuga vilket var super trevligt att sitta i en blivande varm stuga och dricka en riktigt god fläderbärs glögg med smak av fläderbär samt kardemumma och dessutom hade jag trevligt sällskap. Tog dessutom lite bilder eftersom de inte snöade så jätte mycket.
 
 
 
De var det de, jag har dessutom fixat och donat på bloggen att man kan kolla på äldre inlägg eller liknande utan att allt bara blir vitt eller sådant. 
 
Julkramar 
Aina

RSS 2.0