Solnedgång

 
Gårdagens solnedgång.

Taste of love

 
Taste of love 
 
Klicka på Taste of love namnet för att komma till den andra bloggen.
Jag har startat en choklad blogg, där jag smakar olika slags choklader och sedan skriver om dem. Gör de främst av eget intresse. Så nu har jag slutat med alla annat godis än choklad och måste minst prova på en chokladsort varje vecka i en längre tid.
 
Men nu ska ni inte tänka att "Aina, du kan ju inte äta choklad varje vecka. Du kommer bli super fet". 
Jag är duktig och tar bara 1-3 bitar och bedömmer utseende, doft och smak och sedan lägger jag tillbaka dem i förpackningen och sparar. Så kan man i framtiden om man undrar hur den smakar bara smaka på den. 
Dessutom försöker jag få tag på mörka choklader som ska va bra att äta, fast är de dåligt om dem får jag ta det som finns.
 
Angående namnet så är choklad som kärlek för mig. Gott och älskvärt. 
 
 

Före och efter i rummet

Så nu har jag städat nästan hela rummet finfint, de är bara skrivbordet och hyllorna på väggen kvar.

Före bilder. (De va tur att jag kom hem från Sverige runt 19.00 tiden så slapp jag sova i städ kaoset.Efter bild. Så här fint blev de efter jag hade städat en stundFöre bild vid garderoberna som är vägganpassade. Efter bild vid garderoberna. Nu har jag dessutom plockat in mina kläder i lådorna så de ser bättre ut ^^ 


 
Nu har ni sätt lite bilder, är så nöjd så därför får ni se dem. OCH NU VILL JAG INTE HÖRA NÅGOT TJAT om att jag måste hålla det redigt osv.. (Det vet jag redan, men det var sådär 3 år sedan jag bodde i detta rummet och jag har förbättrat mig med städningen på halvåret jag bodde i stcokholm. Även fast många inte tror de.)
 
KramHej 
Aina

Hej då Stockholm

Idag är de en spännande dag men ändå inte.
Jag vet vad som händer och jag vet vad som väntar mig, delvis..

FLYTTAR till Åland idag efter att ha bott i stockholm nästan 6 månader, ett halvår.
Skönt att komma hem men jag kommer sakna Stockholm och hela Sverige. Men för tillfället kan de va bra och komma hem och få båda fötterna på jorden igen.
 
Mamma har varit supersnäll med att hämtat mina saker från Hägernäs (höghuset jag bodde i hägernäs)

Stället jag bott på de senaste månaden i stockholm. Hon var hit i fredags och vi packade och hade en trevlig och rolig dag.
Så idag skulle hon "lasta" av sakerna hos pappa, där jag kommer bo nu i första hand när jag är tillbaka på Åland och rummet där är kaos.. Men prio ett är att söka jobb och när jag inte söker jobb ska jag städa. Eller tvärtom.

Så tack till er alla som vart underbara och stöttat mig i sommrars, ni betyder fast jag kanske vart "otydlig" med att visa min tacksamhet.. :)
 
Nu ska jag packa de sista, som jag ev får ner i nån stackars väska.
 
 
 
KramHej
Aina

Zuccini & broccoli soppa

Imorgon kommer mamma över hem till mig i täby för att hämta mina prylar jag haft i sommar som dessutom har växt till en större samlig.
Hade ju tänkt att jag skulle bli kvar i stockholm och fått otrolig hjälp av en massa personer, vill främst tacka min lill syrra Ida för att DU varit så otrolig och försökt att hjälpa mig, och haft tålamod när jag fått fnatt och inte uppskattat din hjälp. MEN du ska veta att jag har uppskattat din hjälp. Tack syrran <3

Så planen var egentligen att jag skulle bo i Stockholm eller i alla fall Sverige och vara lycklig här. Visst är jag lycklig men de tär på en att veta att snart är man pank och jag inte har ett jobb..
Så flyttar hem till Åland ett tag eller två, vet inte hur länge jag kommer stanna men de lär visa sig. Kanske kommer tillbaks sedan till Sverige, kan hoppas de. MEN då är jag bättre förberedd..

Här är två bilder på min blivande zuccini & broccoli soppa som jag gör just nu. Den blev het men sådär härligt het som man inte svimmar av.
 
 
Nu ska jag lägga på ett kål och vika kläder tjusigt så att de går smidigt imorgon för mig och mamma och packa hennes bild så att vi hinner äta soppan till lunch.
 
KramHej
Aina

Nostalgi tripp tillbaka till 70-talet?

Kärt barn har många namn sägs det. Det stämmer nog.

Jag lagade en platt variant av mumsmums som jag är van med och säga men du kanske är mer bekant med:
Skumboll? Chokladboll? Kokosboll? Kokosmums? Chokladmums
Eller som skåningarna kallar dem gräddbulle... Förstår inte riktigt, gräddbulle? Aja.. 
Förstår inte heller kokosmunk som de säger i Göteborg..
De är väl inte meningen att man ska förstå allt i världen.

Snabbforskade dessutom om "gräddbullens" historia och insåg att gräddbullen uppfanndes i Danmark runt 1807 talet.. Seriöst? Denna skumboll har vart mer eller mindre poppulär i över 200 år.. Beröm till den som uppfann skumbollen. 

Vill du göra denna goda gräddbulle? Har ett riktigt bra recept längst ner på sidan som du kan testa. 

 

Nu har ni sätt mina mumsmums och kanske upptäckt att de inte alls ser ut som de "riktiga" mumsmumsen ser ut så med choklad och rånbotten, men jag gillar kokos och kände att kakao kokos kändes bra. 

Recept på mumsmums:

De behöver:
1 st äggvita
4,5 dl strösocker
0,75 dl florsocker
2 dl vatten till kokning
1 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver (funkar med gelatinblad men vet inte mängd samt lättare att få klumpar)
ev. vaniljsocker till smak

Strössel
variant 1: ca 4 dl kokos och 1 dl kakao och blanda ihop allt i en plastpåse. 
variant 2: ta ett sånt rån (såna babysar äter) stansa ut runda saker från rånet och ha smält choklad.. 


Gör så här:
1.
Ta gelatinpulvret och sätt de i de kalla 1 dl vattnet, låt pulvret svälla och värm sedan snabbt i micron så det smälter.
2.
 Vipsa äggvitan och vaniljsockret till styv
3. sätt strösockret, florsockret och vattnet i en kastrull och rör om. Sluta röra sedan och låt sockerlagen koka till 125 grader (rör INTE under kokningen får då finns de risk att allt sockrar ihop..)
- Om du inte har temprometer kan du låta de koka och sedan testa mellan fingrarna, ta lite och låt de svalna och sätt mellan tummen och pekfingret och sätt ihop fingrarna, öppna sedan långsamt och har de bildats "tådar" mellan så är de klart.
4. Vispa äggvitan och medans du gör de så häll i sockerlagen med jämn stråle ner i äggvitan och när de är klart gör du samma sak med gelatingeggan. 
5. vispa nu tills marängen blir kall, kan ta upp emot 20 minuter.. 
VÄLJ ! 
variant 1:
Nu får du välja hur du vill att dem ska se ut som mumsmums ser ut eller min platta variant, väljer du min platta variant: lägg bakplåtspapper i en plåt med höga kanter, strö sedan kokosblandningen i botten, i med den vita geggan och häll på kokos, spara till senare då du skär till dina mumsmums och doppar kanterna i kokos.
variant 2: Ta rånbotten och sätt marängen i en spritspåse och sedan spritsa så hög du vill ha din mumsmums och sätt sedan i frysen så att de blir kalla. Smält choklad och låt kallna, inte stelna. Ta ur mumsmumsen ur frysen och doppa sedan i chokladen och låt svalna i rumstempratur, man kan sätta strössel på om man känner för de. 
 
TIPS De går att frysa in, sätt då bakplåtspapper emellan. 
Förvara dem i kylskåpet annars.


Tycker du de lät spännande? TESTA!
 
Kramhej 
Aina
 
 

Nytt ansiktslyft för bloggen

Så idag beslutade jag mig för att bloggen skulle få bli lite mer höstig. Sagt och gjort. 
Även fast jag inte är helt klar så är jag nöjd.
De enda som är kvar är väl headern jag ska fixa med lite och såklart småsaker..

Dessutom insåg jag nyligen att klockan är mycket eller kanske man ska säga tidigt? Den är trotts allt 03:23 men min klocka på datorn är inställd på finsk tid så de innebär att klockan är tidig morgon på Åland. 

 
Jag blev präkta nöjd med utseendet. Vad tycks? 
 
KramHej 
Aina

November och ingen snö

Igår insåg jag att jag inte hade vart ut sedan söndags så idag lagade jag mig ut på en fotopromenad. Nu tycker kanske nån av er att varför en fotopromenad och inte en rask promenad? 

Jo, när jag tar raska promenader strömmar tankarna genom huvudet och det jag vill med en promenad är att vara avslappnad och inte ett stressigt vrak. 
När jag fotograferar rensar jag huvudet på tankar och under den tiden känner jag mig fri och att jag kan något.

Här är därför lite bilder från promenaden.
 
Som ni kanske märkt.. INGEN SNÖ! 
Hoppas de kommer snö till jul, i alla fall så man kan göra en liten snö lykta eller något.. MEn egentligen spelar de ingen roll. Bara jag får fira ihop med nära och kära är jag lycklig. 

Sufflé, svårt eller ej?

Här är resultatet på min första sufflé!
Är rätt nöjd, visst de höjdes inte så mycket som jag ville men de var nog för att jag inte fyllde dom så mycket som man skulle, så egentligen höjde den sig 3 cm men de är bara 1 cm som syns.. :) 

Sufflén blev så där otroligt krämig i mitten som vissa säger att den ska vara.. Jag har aldrig riktigt ätit en god sufflé så de gör inte saken bättre ^^ Men jag ska testa receptet igen någon gång :) 


 
 
 
Jag ville bara skriva ett inlägg och så var jag dessutom sugen på att laga min första sufflé. 
Jag har inte dött, jag har bara inte haft någon lust att skriva här för tillfället.
 
KramHej
Aina

RSS 2.0