Semla à la lchf

Semla på Åland är samma sak som svenskarnas fralla.
Där emot så är semla i Sverige en fastlagsbulle. 

Men i detta inlägg menar jag semla som i fralla/bröd.

 

Receptet är från: http://www.jillsmat.se 


50 g mjukt smör
2 ägg
2 dl fet yoghurt 
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver

1. Vispa dessa ingredienser samman till en lös smet.

2. Blanda sedan i:

2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber* 
2 msk fiberhusk

3. Låt stå i 5-10 minuter så smeten har stadga till sig. 
Forma 6-8 bollar. 
Grädda 175 grader i 15-20 minuter, eller till de fått fin färg 

*pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater. Men bli inte rädd, då 1 dl pofiber innehåller 2-3 gram kolhydrater. 
Pofiber är bra för magen.  


Bröden blev bra, även fast jag inte fick en fin ljusbrun färg på bröden. 
Men det blev gott och fluffigt! 

Jag lagade en räksmörgås på ena brödet. 


Trevlig lördag kväll! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0