Nytt utseende för bloggen

Eftersom jag fick vårkänslor igår och min blogg design var rätt vintrig så gjorde jag om designen och gjorde andra små saker. Dock har jag problem med texten om mig själv men ska försöka fixa så de står att jag är 21 år där och lite annat smått och gott.

FÖRE


EFTER
 
 
Eftersom jag ännu inte gjort mat så ska jag gå ner och steka min middag nu!
 
Kram hejs
Aina

Fick vårkänslor igår

Igår när jag körde på väg till stan så fick jag helt plötsligt vårkänslor och hela jag blev glad.
Eftersom att solen har bestämt sig för att skina några dagar har det börjat klia i fingrarna för att fotografera lite. Så idag istället för att sova vid 16.30 så gick jag ut och fotade en halvtimme i tuff terräng = ner sågade träd.

Jag har även suttit och funderat och funderat vad jag ska laga på kursen nästa vecka, men jag tror jag har en ideé i huvudet, jag har i alla fall en grov ideé och de är alltid någoting.

Här är bilderna från idag.

 
 
Nu ska jag gå och steka korv till middag.

Hejs från
Aina

Barnkalas dekorerings kurs

Dekorerings kurs med Joanna är riktigt roligt! Kanske inte de mest opptimala att jag går på en barnkalas dekoreringskurs eftersom jag inte har barn, känner mig rätt ensam på den fronten på kursen, den enda som inte har väntat barn. Men de kan va bra i framtiden.

Denna gången så hade Joanna planerat att vi skulle dekorera med påsk inspiration och nästa gång blir de göra något helt annat, då får vi själva ta med och dekorera egna designer på tårtor eller vad vi än vill göra..

Jag fick uppdraget ikväll att göra så kallade cake pops, de är en "klubba" gjord på en gegga bestående av kaksmulor och lite färskost i detta fallet. Gott att göra dem på kladdkaka för då blir de som en kladdkaka på pinne.. De blev ägg cake pops och sen försökte jag mig på kaniner men de gick väl sådär.

Andra deltagare gjorde olika tårtor som en morot och Lina gjorde en kanin.
Två andra pysslade på med cupcakes, ena små med tårtbotten på så de liknade jord med mask i och en annan gjorde nå slags blommor och så.

Joanna, kursledaren sitter och pysslar med nån blomma.






Tiden mer eller mindre flög iväg och helt plötsligt var det dags att gå hem, inte alls roligt att gå hem.
 
Jag tror jag vet vad jag ska göra till nästa gång men de får bli en hemlis för tillfället, kommer bilder efter den gången med. Appråpå bilder, dagens bilder blev inte direkt np höjdar fina men ni ser ju vad som de föreställer.
 
Natti natt kram
Aina

Äntligen fick jag ändan ur vagnen

 
Äntligen fick jag iväg en drös med arbets sökningar, det var på tiden. Sökte nu allt sådant som kan passa mig. De är ju onödigt att söka ett jobb som jag ändå inte lämpas för, ex takläggare etc..

Tack till Ida lillsyrran att du hjälpte mig! Du gjorde ett bra CV till mig (min personliga text samt att du kommenterade vad som var mindre bra och bra).

Nu kan jag med gott samvete ta de lugnt resten av dagen! Fast jag kom nyss på att jag ska på en kurs ikväll, kanske tar med mig kameran dit och fotograferar lite. Får se vad som händer! Skriver senare idag, nu är jag på bra humör.
 
Kram Aina

Skärp till dig Aina.

Så, varfölr har jag inte sökt jobb än riktigt på riktigt sen jag flyttade hem från Sverige? 
Mycket beror på att jag är en lat jävel, ligger hellre hemma i sängen än att ta tag i saker och ting. Dock fungerar inte livet så, man kan inte kasta bort det på ingeting, men i tankarna låter de som ett lockande liv. 
Men mest beror nog på att jag är rädd att misslyckas, rädd att få en massa nej, rädd för att inte få ett jobb eller få ett jobb och de sedan inte tycker om mig. Men att sitta/ligga hemma i sängen för inte saken bättre. Jobbigt att inse fakta. 

Mycket hänger nog på att jag misslyckades i sommrars. 
Att jag trivdes först riktigt bra med jobbet på Josefina och chefen där var så rar och snäll, rätt bra arbetstider med. Och sedan rekomenderade min dåvarande chef till ett bra ställe, StureHof vid stureplan. Jag började där och saker flöt inte på så bra som jag hade hoppats. Tempot var så högt och den nyutbildade kock Aina hängde inte med i deras tempo. Att jobba i 17 timmar och vila knappt 30 minuter på hela dagen, komma hem vid 5 och va på jobb till 8 och jobba i 17 timmar till var inte riktigt min grej, de var inte mänskligt. Många tyckte att "bit ihop, du får pengar" men pengar betyder inte allt, man ska orka med. Dessutom att jag knappt hade någonstans att bo och mitt dåvarande förhållande inte fungerade gjorde inte saken bättre. Allt rasade samman. 
Ett möte med dåvarande chefen fick stop på allt, han berättade att jag inte var tillräckligt bra för jobbet och att de var synd för han hade hört så mycket bra om mig och han förväntade sig så mycket. Sånt är jobbigt och höra. Även fast jag själv skulle berätta för han att jag inte var "mannen för jobbe" så hann han före och jag fick mer eller mindre sparken. 
Det var jobbigt. Jag grät. Jag gråter nu när jag skrivet detta men skönt att skriva av sig. 


______________________________________________________________
 
Nu har de gått några timmar sedan jag skrev den första biten... Jag vill inte ha en massa frågor om varför jag inte söker jobb eller liknande, jag vet faktiskt inte. 

Idag har jag faktiskt skrivit samman ett CV, försökt mitt bästa. De kanske inte är det bästa men de är i alla fall något. Eftersom pappa tyckte att jag skulle göra annat idag när jag tänkte söka jobb så ska jag göra de imorgon istället. Nu tänker säkert ni flesta att de är bara en dum ursäkt att min pappa tyckte att jag skulle göra annat, och de är de kanske? Men för en gång när jag verkligen tar tag i saken s¨blir jag stoppad, ska skicka mitt cv till en massa ställen imorgon istället för nu ska jag mer eller mindre sova fast klockan bara är 21:29 finsk tid. Min hals känns som trubbiga knivblad och jag vill bara sova. 


Aja, skönt att skriva av sig lite


/ Aina

Brownie på dadlar och avokado, och de var gott!

Idag har jag vart ledig och det resulterade i att jag sov till 12.30 taget. Sen fick jag lust att åka iväg och handla lite ingredienser så jag skulle kunna göra en browniekaka som ändå är rätt nyttig. 
Åkte iväg och när jag skulle in på mattsson i godby var det mer eller mindre kaos på den butiken för tillfället, vilket jag inte orkade med så åkte till trogna kantarellen i jomala istället och pratade med syrran och handlade det jag skulle. 

Så vad handlade jag till för brownie kaka då? 
Jo, en så kallad RAW brownie gjord på dadlar, nötter, jordnötssmör, lite kokossmör, apelsinskal, kakao i botten och avokado, apelsinskal, honung och kakao i frostingen. Toppat med hackade nötter. 
Nu tänker ni säkert: DADLA??!! AVOKADO?!! 
Men jag kan garantera att de inte alls smakar dadlar eller avokado utan de smakar som en apelsin brownie, med seg och kladdig botten. De var MUMS och mättande och kan med gott samvete äta en bit nu och då. 



Dessutom blev jag så otroligt sugen på att baka knäckebröd eller om de blir något annat bröd, de vet jag inte riktigt än. Men vill testa på att göra en rågsur deg så inne på toan i en glasburk täckt med plast (så hålls bakterier borta) jäser min rågsur deg sig fin.


Gjort på detta rågmjöl.


En bild på Markus och mig från helgen. !



Kram
Aina

Då var de dags att åka hem..

Jahapp, nu är det tydligen slut på helgen och imorgon börjar jobbet för de flesta och inget undantag för min del.

Denna gången hem åker jag X2000 så de blir en snabb och smärtfri tågresa upp till Stockholm. - som tur.

För övrigt har helgen varit den bästa på länge, nog för att förra helgen med syrran och Julia var med bra men de är olika bra på två olika sätt, vilken är tur.

Nä, men denna resa går ännu fortare snart när jag blundar 1,5 timme.
När jag kommer hem kommer de väl komma nån stackars bild på bloggen, beroende på om jag kommer ihåg de.

Kram Aina


Kvittrar fåglarna på vintern med?

Inte varje fredag man är nere i Nässjö och blivit kittlad till man håller på att sprängas för de kittlade så mycket.
Inte heller man är nere i Nässjö varje fredag med trevligt sällskap i form av en trevlig person som heter Markus.

För övrigt är de vakna upp och läsa bok som står på schemat för tillfället.
Sedan lite frukost och sen får vi nog se vad som händer, bådas fantasi med att hitta på saker verkar ha gått i ide..


De är rätt tom i bollen för tillfället, dessutom hör jag en fågel som kvittrar på utsidan, kanske ett tecken på vår? (Fast de finns ju fåglar på vintern med...)
Men kvittrar fåglarna på vintern med? Menar att de är ju inte så ofta man hör fågel kvitter på vintern? Hmm, tror fågeln på utsidan är ett vår tecken, vill verkligen ha vår. Kan hoppa över allt de där med slask men vill ha vår, fotografera något annat än bara vitt, lite ny 2013 fotograferings inspiration.. Men men, våren kommer när de är meningen att de ska bli vår och vi får bara infinna oss i de.

Kram
Aina


Bye bye Stockholm!

Hej då Stockholm!

NU är jag äntligen på väg ner till Jönköping efter att ha längtat dit i så där 2 veckors tid.

Är propp mätt för stunden efter att ha proppat i mig en halv ask vindruvor.
Har musik i ena örat och ser vita landskap susa förbi halvt med ena ögat medan jag skriver.

Sist jag var nere i Jönköping hade snön slaskat bort och hoppas den är borta fortfarande, inte för att jag tror de men jag hoppas de.
Men det spelar ingen större roll egentligen, så länge jag har en trevlig helg med M blir jag nöjd.


Nu ska jag försöka sluta mina ögon och blunda bort en timme eller två. Vill vara framme nu och inte sen ikväll..

Glad alla hjärtan dag kramar
KRAM Aina

 


En veckas försenade bilder

Så för en vecka sen var jag ute på isen om jag minns rätt, tänkte redan dagen där på att jag skulle blogga och lägga upp dessa bilder men bilderna har inte kommit in på datorn först idag och jag har inte heller orkat gjort det innan. Eftersom de är en jäkla massa bilder så får ni kolla på dem, om ni orkar annars får de va.



Nu ska jag kolla på någon krigsfilm och somna.

NattiNatt Kram
Aina

Runebergsdagen innebär Runebergsbakelser

5 Februari i Finland äts dessa "Runebergstårtorna" i minne av nationalskald Johan Ludvig Runeberg som påstått ätit en liknande bakelse som hans fru Fredrika Runeberg bakade till han på 1850-talet varje gång han fyllde år, men det vet man inte med säkerhet stämmer då sockerbagaren Lars Astenius bakade en liknande bakelse i börjabn av 1840-talet.

Hur som helst, bakade jag en Runebergstårta för att "hedra" Johan Ludvig Runeberg. Grattis på dig Runeberg om du hade varit i livet!


Jag tycker inte om när bakverk är dränkta i sprit så istället för mandelarom rev jag ner lite apelsinskal och de blev smaskigt, borde dock ha rivit ner en till. Men de blev väl helt ok bakelser.




KramHej
Aina

Trevlig helg med mycket skratt och trevligt sällskap

Nu har jag vart sådär dålig på att blogg igen, och när jag väl skriver blir de ca 3 inlägg på en gång, därför kommer inte denna dagen vara ett undantag, eventuellt blir de bara två inlägg och så sparar jag ena tills imorgon, DET lär visa sig!

I alla fall, helgen som varit var en riktigt bra helg.
Efter jobbet på fredagen åkte jag över till Erik och Ida, där blev de bastu och räkmacka om jag inte minns helt fel. Erik värmde ut mig ur bastun, de blev en aningen varmt.

Erik fyllde dessutom år i fredags så grattis på dig Erik!




Förutom de så hade Erik kalas på lördagen. Så Idag och jag, (mer Ida som gjorde allt, hon är faktiskt duktig!) lagade biskvier och en riktigt god marängtårta med tryffel och jordgubbar. Här är lite bilder från dess, jag var mer intresserad av att fotografera och sedan måste någon med diska (och eftersom jag alltid nästan diskar när jag är till dem så var denna gången inget undantag.)


Avslutar med en liten bild på Erik och Ida, Tack för en rolig helg och att jag fick sova på er soffa!

Sedan på kvällen på lördagen åkte syrran och Erik iväg medans jag "vaktade" deras hus, kollade mest på film på netflix och sedan pratade jag med Markus över skype. Trevligt, trevligt!

Söndagen blev också trevligt, vi hade sovmorgon, vaknade, åt frukost och åkte iväg mot staden mariehamn. Där pillade Erik på min bil och Ida och jag åkte iväg för att handla lite, stackars människor som var på kapphal samtidigt som oss, vi skrattade och skrattade och skrattade, men roligt var de!


KramHej
Aina

RSS 2.0