Röjja stan med syrran är aldrig fel.

Idag väcktes jag innan 8! På min lediga dag! Fast de var rätt skönt att stiga upp då och städa klart nedervåningen.
Efter de samlade jag ihop mina saker och stack till syrran.
Vi åkte och röjjde i staden Mariehamn, ca 16000 invånare +2 förvirrande systrar.

Jag köpte 25kg betong (fint pulver som är bara och blanda i vatten).
Nässpray till min näsa, en rosa plasto anka, en pajform, en skjorta, lite påsk saker som fjädrar och kycklingar och ja, de var de tror jag.

Just nu i detta nu ligger jag och tar de lugnt på sängen medans jag vilar ryggen som gör ont.

Här kommer en bild på mina pyssel! De tar sig.


Världen utan smak

Låg på mage i sängen imorse och åt på en banan som smakade INGET!
Igår var jag hos Ida och Erik på kvällen och fick lite chips och de var med smaklösa. 
I förrgår när jag gjorde fredagsmys mat på jobbet tyckte alla andra de var så gott men jag kände inget.

Tänk om man skulle förlora sitt smaksinne? Man skulle inte vilja äta något, skulle väl kanske va bra iof om man vill gå ner i vikt men att inte känna någon smak är super tråkigt! 
Att äta en vitlök men inte känna smaken, att dricka saft och de känns som vatten, bara känna massa konstiga konsistenser. Uuh ja! 
De skulle vara en livlös vardag. Inte kunna se fram emot fräskt bröd, eller kunna dofta nybakta bullar. 
Hoppas verkligen mitt smaksinne kommer tillbaka efter den täppta näsan släpper. Glömde såklart köpa nässpray igår när jag var till staden Mariehamn men kanske kan flörta med någon annan som ska förbi där att vika in på ett apotek och köpa de.. 

Maten som jag gjorde på fredagsmyset, wook med en vitlökssås och päron till..För övrigt har inte så mycket hänt, lite bilder från veckans slut. Torkade en hund som hade dsuchat, ville köpa kvarg/kvark (svårt ord!) men de var slut på den jag ville ha.
Bakade en saftig äppelkaka (och jätte god tydligen enligt alla andra) på Geta skola.
Kollade på en nostalgi film på fredags kvällen.Så vad gjorde jag till staden Mariehamn igår då? Meningen var att jag skulle in via ett apotek men ja, de blev ju inte så. Istället åkte jag till en adress i Mariehamn och hämtade denna ipod Nano jag köpte av en kille, den kostade 30€ och jag känner att de var ett fynd. 
Visst, alla funktioner som finns i denna ipod (mp3 spelare) har även min iphone 4s men åker jag till Markus nere i jönköpings trakterna är de så mycket smidigare att ha något annat att lyssna på musik med än telefonen. Då telefonen har en tedens att dra mycket ström om man sitter och lyssnar på musik och har internet igång samtidigt. Den kanske inte dör på stört men ändå. 
Så nu ska jag bara ragga lite låtar/musik som jag kan fylla den med så slipper jag ha de 35 låtarna som var på ipoden när jag köpte den. (den är begangnad med de gör inget för mig). 

Vad nån än säger så gjorde jag ett bra köp. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag fylla upp ipoden med lite musik från min dator! 
Kram Hejs Aina
 

Insta vecka

Denna vecka har rusat förbi, nyss var de måndag? 
Och i måndags var jag och syrran och brorsonen och lekte med spade och bilar i sand.  Trevligt!

För övrigt har de inte hänt så speciellt mycket roligt i veckan, bara jobb och förskylning. 
Hostar som bara den, lock i öronen, snor i hela huvvu.. Har druckigt te som bara den med honung i och tagit astma mediciner och sådant.
   

 
Fast camade med Markus igår på skype, lika trevligt och se en fin kille som dessutom är min.. :) <3


De har vart fint väder nån dag. dock sådär skaplogt kallt. De var -17 grader inatt? Vart är våren? 
Hur som, har jobbat på geta skola i köket hela veckan fram till 13.00 tiden och igår, idag har jag jobbat på hemgården (ålderdoms hemmet) på kvällen, FULL FART!
 
 
Så nu ska jag sussa sött och jobb imorgon med, men vet ni vad? 
IMORGON ÄR DE FREDAG! Innebär fredags mys på ålderdoms hemmet med vitchoklad och lime pannacotta till efterrätt på kvällen, får se vad de blir till middag, min kollega röstade för jansons frestelse.. Jag är sugen på wook! De visar sig.
 
Kram Hej!
 

Mammas glass tips


Ikväll har jag tagit ann mig utmaningen att göra bloggen mer vår fin och Aina stil. Gjorde nyligen om den men den var så otroligt höst inspirerad tyckte jag & syrran och säkert någon till.

Här om dagen var jag till mamma och hennes sambo, hon har tipsat mig flera gånger om fryst kvark med bär. Vilket jag testade på ikväll. De blev riktigt gott! 
Köpte hem ett gäng kvark förpackningar nyligen, med 250g och kostade ca 0,59€ och är fettfri, vilket jag tyckte lät bra.


Här är en bild på min jordgubbs glass!Nu ska jag knyta mig, hoppas jag får sova någolunda bra, hostar bara just nu så fort jag lägger mig. I värsta fall får jag sova sittandes.. 

Kramar Aina

Börja använd manuell om du inte redan gör de!

Känns inte alls bra att använda "auto" eller någon annan inställning på systemkameran.
Känns lite små tabu. Vill inte prata om de, undviker att prata om de för de känns fel.
 
Här är två bilder, den översta är tagen med atuo funktionen på kameran och resultatet är grå dassigt, blått, trist, livlöst och ja, allmänt tråkigt...


På denna undre bilden så har jag satt på M manuellt läge på min nikon kamera. Vilket resulterade till att man kan ändra vitbalansen, ljuset och sådana saker (är inte så bra på vad allt heter utan bara hur man gör)..
Jag tycker denna bilden blev bättre, sanden har mer liv och ser sand färgad ut, himlen är inte längre så BLÅ och bilden stämmer bättre överens med verkligheten vilket jag tycker om. DESSUTOM slipper man fixa sådana här saker i datorn sedan.


Så har ni en systemkamera så börja använd manuellt! Visst de är en del pyssel och så, men när man väl kommer underfun med hur ens kamera fungerar blir ens bilder bättre.
För mig tog de sisådär 3 år att lusta ut vissa saker men nu när jag väl gjort de så blir de bättre.
Och man behöver inte kunna allt, man är som en öppen tom bok och samlar information i sig hela tiden.
 
Kram Aina

Grattis kameran!

Allt från träning, jobb intervjuer, mat, pilkning, film, objektiv, filter, FX och DX, fullformat, 12-24mm, 18-55mm snurrar runt i mitt huvud. 
 
Dessutom hade jag lite väl brått med bloggens utseende för tillfället tycker jag de råder kaos på den och de är inge vidare, måste fixa till den någon dag, tycker headern påminner mig om julen och den ska vara inspererande för våren.. 
 
I alla fall, igår var de en bra dag, var på två arbets intervjuer och nästa vecka får jag veta om det ena stället och sedan får jag veta om det andra stället första veckan i April *håller tummarna*.. 
Just nu vikarierar jag på Geta skola i köket och får vara kokerskans andra hand, vilket innebär att jag gör sallader och sådant. 


Ska sälja mitt ena objektiv som jag köpte på en loppis för några år sedan, har egentligen inte använd de direkt nå speciellt och de står bara och samlar damm på en hylla. Men nu när jag verkligen har nån annan som har budat på de känns de lite jobbigt, de är ju typ ett antikt objektiv (känns som de). 
Men tröstade mig med ett par sista bilder med objektivet för min del.
Är nöjd med tankt på att objektivet är 135mm fast, hade fri hand och man måste fokusera själv då inte kameran gör de eftersom objektivet ska vara på äldre kameror egentligen. 

Tjusigt värre! 


Dessutom fyller min kamera 90 000 bilder (exponeringar) idag! Grattis kameran!

 
Nä, nu måste jag samla ihop lite kläder till jobbet, ska jobba ikväll på ålderdomshemmet. Får se vad som händer där. 
 
Vår kramar Aina

RSS 2.0