Inspirerad upp över öronen!

Idag har jag fått en insperations chock i hjärnan.
Jag känner hur de kryper i fingrarna för att jag vill pyssla i massmängd. 

Imorgon är jag ledig och varför inte pyssla då? 
De kommer bli betong som står på schemat. Betongankor, skålar, ljuslyckor, vaser med mera kommer att göras. Visserligen kommer man först se resultatet om sådär 1 vecka efter man gjutit men proseduren fram till dess kommer va spännande. Man vill dit och peta och kika för att se rusultatet, men visar man inte tålamod kommer allt bli fel, saker går sönder och sådant. 

 
Betong, ett rått matierial som jag kommer få att se mjukt ut. De är bara att vänta och sedan får ni se resultatet. 
 
Kram Aina!
 

Barnlek i vardagen

Lyssnar på radio för tillfället. En tjej med väldigt trevlig röst att lyssna på pratade nyligen om forskare i Wales som har kommit fram till att barnlekar är väldigt effektiva träningsmetoder. 
Att leka/ta ut sig i 30 sekunder i intervaller är väldrig effektivt. 

Så de forskarna i Wales har kommit fram till att om man skulle springa så fort man kan i 30 sekunder i 6 intervaller minst 3 gånger i veckan så förbränner det lika mycket som om man skulle cykla 45 minuter, 3 gånger i veckan. 
Så man kanske skulle börja springa 30 sekunder i sex intervaller? 

Men varför leker man inte längre?
Mest troligt för att när man var barn och liten var dessa lekar som hoppa hopprep, hoppa hage, hoppa twist och liknande bara lek.
Men så fort man blivit vuxen heter allt träning. 

Kanske dags att skaffa sig ett hopprep? De är ju dessutom kul att hoppa hopprep. 

Alla dessa "kanske" är rätt onödiga egentligen. 

En arbetskamerat sade till mig att istället för kanske ska man bara göra det. 

Förstår någon något vad jag menar? Tror inte de, men jag har fått ut det jag vill skriva. Nu ska jag åka på jobb. 
 
Ha en trevlig dag!

Som en röd tråd i solskenet

Att duscha i icke varm vatten, är som att bli doppad i en isvak. Känslan är densamma. Efteråt är de skönt och varmt. 

Idag bestämde jag mig för att jag ville ha smultron till frukost. Efter mycket letande i skogen hittade jag några stackars smultron. Insåg sedan att det kanske är lite sent för smultron just nu i sena juli månad. 
 


Efter en stund gående i skogen stötte jag dessutom på blåbärs buskar, vissa hade fler blåbär och vissa hade sämre om dem. Men om några veckor finns det nog gott om blåbär, då kan man göra massa skojj. 
 
För övrigt är klockan jobb dags. Ha en trevlig dag!

En törstsläckande bild kanske?

Då var man vaccinerad för 5 och 10 år framåt. 
Egentligen har jag varit de hela två dagar, för var nämligen till jobbets hälsovårdare här om dagen och då var de dags för TBE och stelkramp sprutorna, en i vardera arm. 
 

Igår gästbloggade jag på syrrans blogg, inget speciellt egentligen men ni kan ju kika in hennes blogg  . Kan ju va lite skojj. 

För den delen var jag till syrran igår på kvällskvisten och hade de trevligt.
Passade på att testa fotografera ett körsbär i lite vatten, tycker ändå för att de första gången att testa de att bilderna blev fina. 

Vad tycks? rätt läckert om ni frågar mig.
 
Nu är klockan en timme innan jobb och jag ska göra mig i ordning för kvällen på jobb. 

Ha en trevlig dag! 

Förra helgen var en båt helg med syster

Hur usel är jag inte på att uppdatera min blogg? 
Borde verkligen lära mig att uppdatera efter jag gjort något och haft med kameran, eller bara skriva lite oftare..
 
Som vanligt lägger jag ut lite försenade bilder. Förra helgens bilder. Har till och med skrivit efter de men har bara inte haft ork att skriva nå mer osv.

Fullt upp med jobbet, öppnade butiken 3 dagar i rad, man blir lite seg i kroppen att stiga upp 05.30. 
Dessutom idag trodde jag att jag skulle börja jobba 09.30 men i själva verket var de 11.00.. Men ska inte klaga, man ska se på de positiva säger Ida. Fick mer gjort istället.
 
Så vad hände förra helgen då? 
Jo! Var med min syster och hennes sambo, var gäst i deras båt. 
Vaknade på sjön med fint väder och stilla vatten som utsikt. Badade inget men hade trevligt ändå.

Och som vanligt tänker jag bomba med bilder från den helgen. Massa bilder faktiskt, mer bilder än normalt. Men hade de så bra den helgen så uttrycker mig i bilder istället för text, för de där med att beskriva saker och skriva saker är inte riktigt min grejj.. 
 

Syskonkärlek
 
Sen var vi på en ö utanför sottunga, tok glömt vad ön hette..


Och andra dagen åkte vi till granskär och sov där, där fanndes de detta huset där vi grillade maten och korv på natten. Trevligt


Eftersom den som packade glömde packa ner ett glas till mig så blev de dricka ur en trip!


Vissa vågade dessutom bada, inte jag..Inte fel att vakna med denna utsikten.

På granskär så lekte syrran och jag med solnedgången och kameran. 
Hade en super helg! Tack Ida och Erik för den och att jag fick följa med. 

Bra nyhet men ändå dålig

Nu har de gått 5 dagar utan min iphone. Vilket känns bra.
Vissa knaske tycker jag överdriver lite med att jag hatade åmt och tjatar att jag vill ha tillbaka den.
Visst kanske de var så, men hatade aldrig åmt.
 
Bra nyheter kan dessutom också vara dåliga. De ringde från åmt idag och sade att iphonen är fuktskadad (vilket är dåligt) men att de skulle kosta ca 390 € för att få en ny telefon (vilket är bra). Har hem junior ömsen försäkring och pratat med de och de kommer stå för kostnaderna sålänge jag betalar självrisken, vilket är värt..


Dessutom inser jag att jag inte har ett ordentligt liv med telefonen, för vad gör man med den egentligen?
mina mest besökta sidor på iphonen var nog aftonbladet, facebook och instagram, samt några olika bloggar.
Väldigt behändrigt att ha en tidning till hands, även fast de står mest strunt där i.
Riktigt smidigt att blogga med bilder via instagram och kolla på andras inspererande bilder.
Facebook vet jag inte riktigt varför man skriver på längre, de kommer aldrig nå vettigt där ifrån heller. Antingen är de personer som bara gillar allt och allas inlägg. Eller personer som inte har något att göra och skriver om allt den gör för att verka som dom har fullt upp. Eller personer som aldrig skriver. Vad ska man säga? De finns alla  olika slags personer överallt.
 
Men man kan kolla på alla dessa via datorn också, fast nu är de mycket skönare. antingen kollar jag på morgonen eller på kvällen, mest troligt på kvällen då jag slår på en film samtidigt.
De viktigaste jag har i min mobil, finns dessutom på denna nokia 3720 som jag har som låne telefon, det är dms funktionen. Där kan jag skriva med Markus, så länge de fungerar är jag nöjd och känner mig icke beroende av telefonen/iphonen nå mer. 
 
 
 
Vad händer för övrigt?
Förutom att månaderna bara flyger förbi så jobbar jag mest, när jag inte jobbar är jag hemma. Ska ta ett röjjar ryck på gården så pappa och jag slipper ha mini jungel där. De är riktigt långt gräs, knä högt och man måste slå med lie eller grästrimmer (vilket inte vi har). Men de ordnar sig!
 
Jag har schema till och med 18 augusti och vecka 33 närmar sig då Markus kommer hit! Bara ett tag kvar.
 
Ni får ha de bra, ska hänga tvätt nu.

Kram Aina!
 
 
 

Från iphone 4s till nokia 3720..

Åmt eller ålcom som de heter, ålands ena mobilbutik. Har precis sjunkigt en eller två grader i mina ögon.
Va dit med min telefon som har ett kamera fel, han som tog emot mig påstod att de inte skulle gå att laga.
För de andra skulle de behöva kvittot och de har inte jag men de har ju kopior över det, men gissa vad? Dom har inget kvitto att jag köpt någon telefon där, så ångrar att jag va dit för dryga månades sedan och betalade av telefonen för om jag skulle väntat till idag skulle jag inte behöva betala av de sista på telefonen.. (bra att vara efterklok).. Kanske ingen förstår vad jag skriver i detta nu men måste bara skriva av mig..
 
Dessutom får man vänta sjukt länge hos dem, pga deras helt dumma kö system, personer som varit där jätte länge får vänta längre och vissa som kommer dit får gå direkt. Visst de har sina 4 olika kategorier angående kö lapparna men den som kommer dit först ska väl få komma först i kön? Hmm..
 
 
Efter mycket omoment så skickade jag iväg telefonen på lagning/att konstantera vad det är för fel med den. Om de går att laga eller om jag får den trasiga telefonen tillbaka och köper en ny. De vet jag först om ett tag (dryga 2 veckor?)..
 
Hur som helst, kommer vara riktigt okontaktbar på de kommande veckorna. Skicka ett sms eller ring om de är något, mest troligt att  ni får svar så. Vill ni något som kan vänta en halv dag är de bara att kommentera här eller på fb.Här är förövrigt min fina låne telefon, bättre än inget. Får väl va glad över att jag kan smsa/ringa.
 
 
 

Inte världens bästa efterbild men hoppas håret växer fort..

Saknar de långa håret, inte alls jätte nöjd men men, de växer förhoppningsvis ut igen.
Fast de kanske är efterbilden som sabbar de? Hm, vet inte riktigt, fick ingen bra efterbild..

Märkte att lockarna blir mer intensiva när jag har kort hår.. Blä.. Aja, ville ha en annan frisyr och de fick jag, tänka possitivt säger syrran och de ska jag, håret växer ut.


 
För överigt så jobbar jag, sitter mest i kassan. De går både bra och dåligt men man lär sig av sina misstag.

Här om dagen fick syrran och jag en spontan kick och skulle sy varsin klänning. Utan ritning, utan tyg och utan en aning om hur vi skulle gå till väga.
Vi åkte till tyg affären, inhlandlade tyg och for hem till syrran för att inleda projektet. Efter en stunds syande så insåg jag att de där med att sy klänning inte är min sak, den blev riktigt ful. Men syrrans klänning kommer nog bli riktigt fin när den väl är klar. (Förlåt Ida att jag fick skrattanfall den kvällen!! Inte meningen!)

Sytt hos Linda med, alltid lika trevligt
 

 
 
Idag jobbade jag 07.30-13-30 och efter de åkte jag till mamma och C +Lukas, tog en timmes promenad med mamma och Lukas och Lukas letade desperat efter pinnar och släpa hem till deras stuga.
Fotade lite på vägenAnledningen till att jag åkte till mamma och C så var för att bjuda på lite mat, de blev en lasagne på köttfärs och zuccini, rödlök, paprika och ja, de var typ de.
Blev bjuden på kaffe och glass till efterrätt. Hade dessutom de trevligt.

Tack mamma och C för en trevlig kväll!
 
Ska upp tidigt så nu blir de sussa!

Trevlig vecka!
 

En ledig dag

Söndag är dagen. Min andra lediga dag för denna veckan.
Nu är frågan vad man ska hitta på, på denna lediga dag.
Jag har tagit sovmorgon tills jag vaknade, känner mig utvilad nu!

Funderar på att baka lite, har ett nytt recept jag vill testa som är otestat.
De är den ultimata kladdkakan, enligt receptet. Men vet inte än, men de skulle va kul att baka..
Tror de blir färgbyte på min frisyr eftersom den färgen jag har nu ser så skitig ut efter en dag utan dusch och de är tråkigt. Duschade i fredags och igår, lördag såg håret ut som de var oduschat på sådär 5 dagar.. (Tro mig, jag vet hur hår ser ut efter 5 dagar utan dusch).

Men dagen får löpa som den vill. Jag hittar på de jag känner för men måste ändå göra lite hemma sysslor men de hör till att bo hemma.
För den delen, kom och tänka på en sak nu när jag skrev ordet "hemma".
Fick en mega pik av en tjej (En sån där 45+ tjej) på jobbet igår.
"Barn över 18 år ska inte bo hemma hos mamma eller pappa nå mer".
Även fast hon skämtade så har hon delvis rätt och delvis fel.

Delvis rätt - när man är 18 år är man kapabel till att bo hem ifrån. Man är vuxen och de gör en nytta att inte svansa hemma nå mer hos ens mamma & pappa eller bara mamma eller bara pappa. Man får bestämma själv och de kan begränsa en när man bor hos föräldrarna (även fast man inte tror de).

Delvis fel - Hon vet inte hela historien bakom mig. Har bott hemifrån på 3 olika ställen. Har klarat av att betala hyror och dylikt. Klarar av och betala mina räkningar osv. MEN klarade inte av de ett tag (klarade av det men såg hur pengarna på kontot bara flög iväg när jag var arbetslös), de var när jag bodde i Täby förra året, och då bestämde jag mig att flytta hem eftersom jag höll på att bli pank. Mitt bästa beslut någonsin!

Visst vill jag flytta hem ifrån nu med, men för stunden känns de riktigt bra att bo hemma hos pappa, även fast han och jag har våra stunder.
Skönt att inte bo själv, de är så ensamt även fast man träffar folk.
Jag har erfarenhet ifrån när jag bodde i "bastun". Hur ofta hälsade vänner & familj på? Inte så ofta, de var när jag bad någon komma förbi. Så då känns de bättre att bo med pappa. Även fast han och jag inte sitter och äter mat ihop eller sådana saker så är de skönt att inte bo själv.
De är hur jag ser på saken. Alla har väl sin tolkning på saker och ting, men de är så de ska vara.


Nu är klockan 11:58 och ligger fortfarande i sängen och drar mig.
Blir frukost nu, eller kanske brunch?

Ha en trevlig söndag!


Råttbo till frisyr

Råttbo till hår? Nej tack. Vill inte ha de nå mer. Är trött på en spretig frisyr.

Vill ha något annat, lite förnyelser.
Vad passar då inte bättre än att få en fin sommar frisyr?

Frisören kommer få fria händer. Vill helst att man ser att jag vart och klippt mig, vill inte att de hela slutar med att man knappt ser att jag klippt mig.

Färgen på håret är jag osäker på, gillar de bruna håret jag hade förra året, de kanske blir något sånt? De kommer i och för sig blekas i sommar men vad är det för fel med att vara sommar fin?

Hmm, de visar sig vad de blir.
Små citroner gula

Såg nyligen filmen "små citroner gula".

Taget från vadfilmen handlar om:
29-åriga Agnes älskar sitt jobb i restaurangbranschen, maten, temperamentet, dofterna. Och hon älskar sin pojkvän: den snygge rocksångaren Tobias.

Men plötsligt förlorar hon allt.

Hon får sparken från Guide Michelin-krogen Le Bateau Bleu efter en incident med den osympatiske krögaren Gerard. Samtidigt lämnar Tobias henne för en storbystad 21-årig sångerska. Förkrossad flyr hon hem till lilla byn Länninge – till tryggheten och de välbekanta rutinerna i matlagningen med mamma Maud. Men så kommer ett telefonsamtal som förändrar allt…


"Små citroner gula" är en charmig berättelse om när saker inte blir riktigt som man tänkt sig. Om mod och kärlek, om att följa drömmar – och om magin i mat. Filmen är baserad på Kajsa Ingemarssons bästsäljande roman med samma namn.Säger bara en sak. Filmen föll mig helt i smaken. Blev så inspirerad av filmen.

Filmen får 5 citroner av 5 möjliga!


Första Juli och en månad avklarad av sommaren..

Ligger som ett stort X över hela min 120cm breda säng, en fot tittar ut där och den andra mojsar sig under täcket.

Är inte alls trött och kan inte somna. Inte för att jag försökt nå mer utan för att jag säger de. Om jag lägger mig på mage och "hänger ut med fötterna över kanten" kommer jag nog somna.

Vet ni vad det är för dag?
Jo, det är första juli och halva sommaren är snart förbi. En månad av sommaren är avklarad.
Jag som ska göra så mycket. Saker som göra saft, olika syltar. Måste ta ett spontanbad. Måste snart klippa mig.
Såna saker som hör till sommaren!
Istället jobbar jag. Inte hela tiden men då de står jobb på schemat.

Nu står de sova på schemat. Skrivit av mig lite och inser att jag är trött fast jag inte trodde de.
Skriver mer fel när jag är trött och ni vill inte veta hur mycket jag har måsta rättat i detta inlägg.. Tack för rättstavningen iphonen.

Tack och god natt, trevlig första juli.


RSS 2.0